«

»

Ιούλ 09

Αδέλφια, μια σχέση που περνάει από 40 κύματα

 

Της Μυρσίνης Κοντού

 

 

 

Οι σχέσεις που καθορίζουν περισσότερο τη ζωή μας, είναι αυτές που δεν τις έχουμε επιλέξει: οι γονείς, τα αδέρφια μας και η ευρύτερη έννοια της οικογένειας.

 

Λένε πως το πιο ουσιαστικό δώρο που μπορούν να χαρίσουν οι γονείς στα παιδιά τους, είναι τα αδέρφια.

 

 

Τα παιδιά όταν είναι μικρά, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η αγάπη των γονιών τους προς αυτά είναι ισότιμη.  Δεν είναι  ακόμη σε θέση να κατανοήσουν ότι  αυτό το είδος αγάπης δε μοιράζεται… πολλαπλασιάζεται.

 

Το πρώτο παιδί απολαμβάνει την αγάπη και την αποκλειστικότητα μέσα στην οικογένεια.

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύπλοκα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, από όταν η μητέρα εγκυμονεί. Η κορύφωση σημειώνεται με τη γέννηση του νέου μέλους της οικογένειας που “εισβάλει” στην καθημερινότητα τους.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για τα πρωτότοκα τέκνα, αλλά για το κάθε παιδί που δίνει τη σκυτάλη στο επόμενο. Απλώς το πρώτο το βιώνει λίγο πιο έντονα λόγω του ότι είχε την τύχη να “πέσουν” όλοι πάνω του.

 

Οι σχέσεις των αδελφιών περνάνε από πολλά στάδια.  Συνήθως η ζήλια, ο  ανταγωνισμός, ο θυμός, η αδιαφορία,  η εχθρικότητα είναι μερικοί από τους λόγους που προκαλούνται οι εντάσεις.

Το κάθε παιδί έχει την εντύπωση ότι οι γονείς π.χ. αγαπάνε περισσότερο το άλλο αδερφάκι, ότι του έχουν αδυναμία ή ότι του κάνουν όλα τα χατίρια.

 

Όμως όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα αντικαθίστανται, την κατάλληλη στιγμή, με απεριόριστη δυνατή αγάπη και φροντίδα.

Οι καταστάσεις και η ηλικιακή ωριμότητα  είναι κάτι που βοηθάει τα αδέρφια να δεθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν έναν άρρηκτο δεσμό.

Ο ένας προστατεύει τον άλλον με όποιο τρόπο μπορεί και πάντα είναι εκεί για να τον στηρίξει σε δύσκολες στιγμές.

Το αστείο της υπόθεσης είναι όταν τα αδέρφια γίνονται ένα και εναντιώνονται προς  τους γονείς για να πετύχουν το σκοπό τους.  

Να σημειωθεί ότι όπως κάθε σχέση, έτσι και αυτή, θέλει το ρυθμό και το χρόνο της για να ωριμάσει.

 

 

Please follow and like us:
20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)