«

»

Ιούλ 08

Τατουάζ: Οι πινελιές στο σώμα μας που γίνονται τέχνη

Τα τατουάζ ενώ έχουν ξεκινήσει από την αρχαιότητα, τα τελευταία χρόνια έχουν «στοιχειώσει» τα μυαλά του μεγαλύτερου ποσοστού των ανθρώπων παγκοσμίως. Άλλοι τα αντιπαθούν, λόγω της ιστορίας τους, αφού έκαναν οι φυλακισμενοι, οι μαφιόζοι και οι ιερόδουλες. Άλλοι πάλι τα λατρεύουν μιας και αποτελούν μέρος της ζωής τους.

Μεταφορικά και κυριολεκτικά μιας και μέσα από αυτά μπορείς να περιγράψεις περιόδους της ζωής σου, συναισθήματα, χαρακτηριστικά του εαυτού σου, εκφράζουν ιδεολογίες… Ακόμη, πολλοί πιστεύουν πως τα τατουάζ «στολίζουν» το ανθρώπινο σώμα.

 

Για άλλους ανθρώπους τα τατουάζ έχουν διαφορετική σημασία. Για κάποιους ίσως ένα τατουάζ  λέει μια ιστορία για την ζωή τους, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να το απέκτησε εξ ανάγκης(τραυματικό τατουάζ) από κάποιο ίσως ατύχημα. Ωστόσο τα τατουάζ στις μέρες μας έχουν διαφορετική σημασία με την πλειοψηφία των ανθρώπων που τα κάνουν να αδιαφορούν για την ιστορία τους. Πλέον ο κόσμος θέλει να κάνει ένα τατουάζ που κάποτε ήταν παράνομο με σκοπό να καλλωπίσει το σώμα του ώστε να αρέσει στους γύρω του και βέβαια στον εαυτό του.

Τα τελευταία χρόνια το να κάνει κάποιος τατουάζ έχει γίνει κάτι το σύνηθες με το φαινόμενο να κορυφώνεται την τελευταία δεκαετία στην χώρα μας.

Εδώ βέβαια είναι που γεννιούνται ερωτήματα του τύπου: όλο αυτό είναι μία μόδα που θα περάσει;

Ναι η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία υποστηρίζει πως ναι τα social media έχουν προωθήσει πολύ την τέχνη του τατουάζ με πολλούς διάσημους να είναι τα όργανα αυτής της προώθησης με κοινό τους να θέλει να τους μιμηθεί με σκοπό να τους μοιάσει.

Η άλλη εκδοχή είναι πως η εξάπλωση αυτής της τέχνης δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη καμία χώρα. Έτσι και την δικιά μας.

 

Τρομακτική επίσης είναι και η εξάπλωση των καλλιτεχνών που «χτυπάνε» τατουάζ. Συνεχώς ανοίγουν νέα μαγαζιά, τα λεγόμενα “studio” όπου μπορεί ο καθένας να πάει και να κάνει το δικό του τατουάζ πληρώνοντας και ανάλογα. Η τέχνη των τατουατζίδων πληρώνεται αδρά και έκπληξη προκαλεί γιατί κανένας από τους “πελάτες” δεν μπαίνει στην διαδικασία να αναρωτηθεί αν αυτό που πληρώνει αξίζει τόσα χρήματα, ειδικά όταν η φήμη του καλλιτέχνη μεγαλώνει ανάλογα μεγαλώνει και η πληρωμή του.

 

 

Επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε πως τα τατουάζ τα επιδιώκει περισσότερο η νέα γενιά χωρίς να λέμε βέβαια πως η μέση ηλικία τα απορρίπτει. Απλούστατα έχει μεγαλύτερες επιφυλάξεις και όταν λέμε επιφυλάξεις σίγουρα θα έχετε ακούσει την φράση «αν το βαρεθείς τι θα κάνεις αργότερα». Με τα χρόνια η ιατρική έχει προοδεύσει σε όλους τους τομείς και ένας από αυτούς είναι και η αφαίρεση των τατουάζ από τους ανθρώπους με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο και σωστότερο τρόπο. Η μέθοδος που κυριαρχεί πλέον είναι η αφαίρεση μέσω λέιζερ ενώ πιο πριν είχαν προηγηθεί η δερμοαπόξεση, η κρυοχειρουργική και η εκτομή(μεταμόσχευση δέρματος).

 

Ωστόσο μετά από όλα αυτά το συμπέρασμα είναι σίγουρα ένα. Τα τατουάζ είναι τέχνη. Μια τέχνη που ο καθένας την χρησιμοποιεί για τους δικούς του λόγους και που σίγουρα είναι στην ακμή της. Τα τατουάζ πλέον κατ’ εμέ δεν είναι μια απλή μόδα αλλά ένα κομμάτι της ζωής μας που άλλοι το επιλέγουν και άλλοι όχι.

Please follow and like us:
20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)